Ploaia din desertul Atacama

Pe globul pamantesc, deserturile ocupa doua fasii late, la nord si la sud de Ecuator, in regiunea subtropicala dintre cele doua tropice.

Desertul Atacama este traversat de Tropicul Capricornului.  Aparitia acestor benzi desertice paralele cu ecuatorul este datorata maselor de aer cald,care se ridica la mari altitudini in apropierea acestuia.

Centrul desertului Atacama este considerat de climatologi drep “pustiul absolut”, fiind probabil cel mai uscat loc de pe glob. De cand oamenii se ocupa cu masurarea cantitatilor de precipitatii,aici nu a cazut nici un strop de ploaie. Nu exista nici urma de plante sau de animale.

Insa, de miercuri, una dintre cele mai aride zone de pe glob, s-a transformat într-un imens covor de flori roz, ca urmare a ploilor excepționale căzute în lunile aprilie și august. Mii de turiști sunt așteptați să vadă minunea naturală, care va dura până la sfârșitul lunii noiembrie.

Chilienii si turistii straini pot admira acest fenomen natural in fiecare an in timpul primaverii sud-americane (toamna europeana), insa este prima oara in istoria tarii cand se petrece de doua ori in decursul aceluiasi an. Daniel Diaz, director al Serviciului Turismului national in Atacama, afirma ca „intensitatea florilor este in acest an fara precedent”. In zona sunt asteptati circa 20.000 de turisti care vin sa admire minunea naturala.

rare-desert-flowering-in-Atacama-desert-chile

 

© AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

Web Design by Danco Vision

ro_RORomanian