O mina de sare care ofera peisaje inedite. De ce este deosebita mina de sare din Sicilia

Mina de sare care ofera peisaje inedite

Pe coasta de sud a Siciliei exista o mina de sare imensa care se intinde pe 25 de kilometri si este situata la 100 de metri sub pamant. 

mina1

Peretii minei ofera imagini captivante datorita faptului ca sunt decorati cu fasii de pietre de diferite nuante, aranjate in cercuri concentrice. Desenele au luat nastere acum aproximativ 5 milioane de ani prin depunerea periodica a diferitelor straturi de sare. In acea perioada, Marea Medierana a suferit o uscare aproape completa, numita in geologie “Criza Messiniana de Salinitate”.

The Earth Story, arata ca temperatura care faciliteaza vaporizarea afecteaza tipul de sare care formeaza precipitatul. Astfel, un tip de sare se formeaza in timpul verii si un altul in timpul iernii, de aici si relieful variat al minei de sare.

De ce este atat de deosebita Mina Salina Realmonte?

Mina Salina Realmonte este deosebita de alte mine din lume datorita bisericii care se afla in interiorul sau. Biserica este incorporata adanc in mina, are altar, trepte, fresce si chiar si un crucifix, toate sculptate in sare de sculptori iscusiti. La inceputul lunii decembrie a fiecarui an se organizeaza ceremonii pentru a o sarbatori pe Sfanta Barbara, protectoarea minelor. La aceste ceremonii iau parte peste 800 de persoane care vor sa vada frumusetile din mina.

mina

Mina Salina Realmonte are capacitatea de a produce aproximativ 500 de mii de tone de sare anual, ceea ce o face o piesa importanta in economia locala. 

Sursa:The Earth Story

© AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

Web Design by Danco Vision

ro_RORomanian