Prima Conferinta de Diplomatie Economica din Romania organizata de Bursa Romana de afaceri

Business-Diplomacy-Romania-Bucharest-conference

Prima Conferinta de Diplomatie Economica din Romania

Un articol de Oana BUHAN-IONESCU, Senior Manager in cadrul companiei Auditeco

In data de 29 martie 2016 Bursa Romana de Afaceri a organizat prima Conferinta de Diplomatie Economica din Romania intr-o locatie eleganta din Bucuresti, Hotelul Grand Continental.

BURSA ROMÂNĂ DE AFACERI este prima şi cea mai complexă platformă de intermediere şi consultanţă în afaceri din România cu acces la piaţa internaţională, parteneri de afaceri, investitori străini, oportunităţi de afaceri, care facilitează internaţionalizarea companiilor româneşti, investiţiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures în ţară şi în străinătate, dezvoltarea şi/sau restructurarea afacerilor, vânzarea şi cumpărarea de afaceri la cheie.

Auditeco a participat la acest eveniment special

Auditeco a avut deosebita placere de a participa la acest eveniment special, care a abordat o tema actuala, insa putin abordata in mediul de afaceri din Romania: conceptul de Business Diplomacy (Diplomatie economica), ca generator de predictibiltate, stabilitate si continuitatte a business-ului in mediul de afaceri global al secolului XXI.

In contextul globalizarii afacerilor si al luptei pentru piete si clienti, decidentii din afaceri trebuie sa isi gaseasca noi metode si tehnici de a reusi. Tehnicile exclusiv utilizate pana de curand doar de diplomatii de cariera pentru a rezolva si negocia probleme de stat sunt astazi folosite de oamenii de afeceri de succes pentru a-si atinge obiectivele si rezolva problemele. Pentru a minimiza riscurile si proteja interesele pe poete, companiile trebuie sa isi dezvolte competente interne pentru crearea, cultivarea si managemetul relatiilor de nivel inalt cu factorii guvernamentali si neguvernamentali sofisticati, influenti si relevanti pentru activitatea companiei.

Programul conferintei

Conferinta a fost sustinuta de 5 speakeri cu experienta deosebita in business si diplomatie: Shaun RIORDAN – diplomat de cariera britanic, autor al cartii „Noua Diplomatie”, Valentin PREDA – Presedintele Bursei Romane de Afaceri, Sergiu CELAC – fost ambasador al Romaniei in Marea Britanie, Mihai IONESCU – secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) si Dumitru MIRON – Prof. Univ. Dr. in cadrul Facultatii de Relatii Internationale (ASE), fost Secretar de Stat in cadrul Ministerului Educatiei. Acestia au detaliat provocarile la care sunt supuse afacerile internationale, vazute din perspectiva mixta a Diplomatului in Afaceri, necesitatea abilitatilor de a identifica, cultiva si intretine relatii cu persoane cheie din mediile relevante pentru a intra pe pietele internationale, precum si importanta networking-ului geostrategic pentru deschiderea de noi piete si stabilirea unor mecanisme de protectie a afacerii.

Programul conferintei a inclus si o interventie inedita: Ambasadorul Romaniei in Australia si Noua Zeelanda, Excelenta Sa Doamna Nineta Barbulescu a intrat live prin skype, si a prezentat modul cum Ambasadorii Romaniei peste hotare sprijina internationalizarea companiilor romanesti.

Un element important ce trebuie punctat este initiativa Bursei Romane de Afaceri lansata la aceasta conferinta de a crea o Academie de Diplomatie Economica ce va oferi cursuri de perfectionare in acest domeniu.

Mai multe informatii despre acest eveniment puteti citi aici.

© AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

Web Design by Danco Vision

ro_RORomanian